Naar boven scrollen

Toegevoegd op: 04-04-2014


Van de voorzitter - april 2014

Wat een heerlijk voorjaar is dit!

Ik ben een blije schapenkop. Het is druk in Dordrecht. Dit is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan de tentoonstelling Willem II – Kunstkoning, maar ook aan het zachte weer in de maand maart. De bezoekersaantallen overtreffen alle verwachtingen; terrassen zitten vol; overal lopen bezoekers door de stad en de opmerking “Wat is het hier mooi” is veelgehoord. Ik vervul mijn ambassadeursrol met veel plezier en ik kan het niet nalaten om af en toe koffie te gaan drinken in Art & Dining om alle positieve commentaren over de tentoonstelling te horen. We kunnen Peter Schoon en Sander Paarlberg niet genoeg prijzen voor deze tentoonstelling van wereldformaat. De DOV leden die ik spreek – zowel horeca als detailhandel – zijn blij met alle reuring in de stad.
 
Denk daar in mei nog Dordt in Stoom bij en dan kun je niet anders dan tevreden zijn. Heeft u de banner Een Koninklijk Welkom in Dordrecht al gezien, die tot stand is gekomen door samenwerking tussen DOV, wethouder Mos, Dordrecht Marketing en Levendige Binnenstad? Hij staat inmiddels in tal van gebouwen en bij ondernemers.

Dat de verkiezingen weer veel stemmen voor Beter voor Dordt hebben opgeleverd, zal niemand verbaasd hebben. De coalitie van de afgelopen vier jaar heeft het goed gedaan en dat heeft waardering opgeleverd. Op economische zaken heeft wethouder Jasper Mos zich bijzonder ingezet voor het ondernemersklimaat in Dordrecht. Helaas is dit niet tot uiting gekomen in het aantal stemmen op zijn partij.
 
De DOV heeft vertrouwen in de nieuwe coalitie, die we natuurlijk wel positief kritisch zullen volgen. De toezeggingen over de koopzondagen zijn wij niet vergeten en daar zullen we de gemeenteraad ook op aanspreken. In plaats van een inspraakprocedure vooraf willen wij de winkels per direct open hebben op zondag en een evaluatie na twee jaar. Dat is ook een mooi ijkmoment voor de dan aan de macht zijnde coalitie.

Rijkswaterstaat heeft de plannen voor de aansluitingen van de N3 op de A15 en A16 gepresenteerd. Wat de DOV betreft mag RWS vaker informatie geven. Niet alleen wanneer wegen op de schop gaan en/of afgesloten zijn, maar ook in de voorafgaande fasen. Het blijft soms lang stil en dan ligt er opeens van alles en nog wat. Wij vragen om transparantie. De vertegenwoordigers van RWS hebben aangegeven dat ze dit signaal ter harte zullen nemen.
Onze bijeenkomsten van de afgelopen maanden hebben positieve respons van onze leden opgeleverd.
 
De ledenbezoeken worden goed bezocht door geïnteresseerden en ook de reguliere bijeenkomsten noteren steeds hogere deelnemersaantallen. De leden nemen introducees mee naar de netwerkbijeenkomsten. Mede door de open houding van de aanwezigen voelen introducees zich welkom en melden zich daarna als lid aan.

Ik heb op RTV Dordrecht de ambitieuze uitsprak gedaan dat de DOV over een jaar 400 leden heeft. Het bestuur gaat ervoor maar we dat kunnen we niet alleen, dus we hebben het enthousiasme en de inzet van onze leden hard nodig. Met elkaar vertegenwoordigen we een grote groep ondernemers die door “de Spuiboulevard” serieus genomen wordt. Ik wens u een goed voorjaar en hoop u regelmatig te zien.

Anneke Maagdenberg, voorzitter


Terug naar nieuwsoverzicht