Naar boven scrollen

DOV voorzitter: ,,Binnenstad bereikbaar houden"


De leden van de Dordrechtse Ondernemersvereniging (DOV) hebben maandagavond in het Dordrechts Museum het seizoen op een ontspannen wijze met elkaar afgesloten. En de opkomst was ook dit jaar weer groot.

Een bijeenkomst die stond in het teken van even achterom zien, maar vooral een blik gericht op de toekomst. En voorzitter Anneke Maagdenberg kondigde dan ook diverse activiteiten aan in de tweede helft van dit jaar.

Maar de DOV voorzitter had toch ook een indringende vraag aan burgemeester Kolff: ,,Gaat het college van B & W, samen met de gemeenteraad, er voor zorgen dat de Dordtse binnenstad goed bereikbaar blijft?" Een duidelijk vraag, maar Kolff legde vervolgens tactisch uit dat het stadsbestuur zorgvuldig naar deze ontwikkeling kijkt. ,,We hebben te maken met een stad die wil groeien en dus heeft dat gevolgen voor bewoners en bezoekers", liet hij fijntjes weten.

Opvallend veel aandacht kreeg het bezoek dat een DOV delegatie, aangevuld met enkele ambtenaren en burgemeester Kolff hadden gebracht aan Dordrecht Zuid Afrika. Een plaats waar armoede en grote werkloosheid nadrukkelijk zichtbaar is, maar juist door de contacten met de ondernemers uit Dordrecht ',kleine' maar zinvolle stapjes worden gezet om de plaatselijke economie vooruit te helpen. Een serie foto's maakten overigens duidelijk hoeveel er in deze plaats nog gerealiseerd moet worden alvorens het leven er beter kan worden.

Het was een indringend thema. Reden voor Anneke Maagdenberg om burgemeester Kolff in een duo-gesprek naar zijn indrukken te vragen. En Kolff was er duidelijk over: ,,Er moet daar nog veel gebeuren, maar de contacten en de inbreng vanuit Dordrecht zijn zinvol en zeker voor herhalingen vatbaar. Reden ook voor het bestuur van DOV om via een verkoping van loten het nodige geld voor nieuwe investeringen in Dordrecht Zuid Afrika te realiseren.

Overigens kwam Leen de Koning, directeur van Ames Autobedrijf, nog met een verrassing. Hij bood de DOV leden een tweedaagse trip aan naar de productiefabriek van Volkswagen in Duitsland. Tegen betaling van 150 euro een volledig verzorgt uitje voor de liefhebbers. Al met al een goede afsluiting van het seizoen.

Hierbij de link naar de reportage

Fotograaf: Huib Kooyker
 


Terug naar de bijeenkomsten

Onze preferred business partners